Speedo eratic

General Discussion

  1. 1HTBIRD

    1HTBIRD Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    Joined:
    Feb 25, 2019
    Location:
    Palm Desert, CA
    1970 383 A727 and my speedo is eratic at all speeds. Pulled the dash cluster, replaced the speedo cable, removed the cable gear from trans and no sign of damage to 32 teeth gear.

    Any ideas? Thanks
     
  2. droptop

    droptop Well-Known Member

    Messages:
    3,514
    Likes Received:
    Joined:
    Sep 11, 2008
    Location:
    Southern Indiana
    Take the cable out and lube it with some powered graphite. Sounds like it is binding up inside the protective sleeve. Do you see and damage or kinks in the sleeve?
     
  3. 1HTBIRD

    1HTBIRD Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    Joined:
    Feb 25, 2019
    Location:
    Palm Desert, CA
    No kinks, Smooth fit from gear to dash. Brand new cable from Classic Industries
     
  4. TOMRR

    TOMRR Well-Known Member

    Messages:
    432
    Likes Received:
    Joined:
    Dec 29, 2013
    Location:
    Mass
    I had the same problem with my 69RR. with a after market cable from year one. Was lucky to find one at a dealer nos. Problem solved
     
  5. 69hemibeep

    69hemibeep Sponge Bob Square Wheels

    Messages:
    20,048
    Likes Received:
    Joined:
    Sep 10, 2008
    Location:
    AZ Desert,
    Mancini has good cables, not cheap but what is.
     
  6. Russ69Runner

    Russ69Runner Well-Known Member

    Messages:
    2,190
    Likes Received:
    Joined:
    Aug 4, 2016
    Location:
    Lake Wales Fl.
    You might try Mopart's They have had stuff other place's don't have. Good luck. I am wondering if I need to send mine of too have it cleaned and checked.
     
  7. george68hemirr

    george68hemirr I think you guys are full of shit.

    Messages:
    12,607
    Likes Received:
    Joined:
    Jan 23, 2009
    Location:
    hudson valley ny
    had this problem but at low speeds it would stay at 40mph.....went faster and stayed at 60mph......did everything.....turned out to be the speedo cluster.......all fixed
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.