1974 roadrunner starting issue

Electrical and Ignition

  1. Pbpro9118

    Pbpro9118 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    Joined:
    Jun 29, 2020
    i recently bought a 74 roadrunner with a 440 Non original , and was running and driving when I got it. I took it for a spin and the engine wiring harness was not secured and the wires to the alternator melted on the valve cover. I ended up thinking I was better off buying a whole new clean wiring harness for classic industries for a 74 with a 400/440. I installed the harness and now the car won’t start. I checked every connection and compared it to a diagram. When I turn the key it cranks for about one second and then does nothing. I can start it at the relay though by jumping it with a screw driver though. I checked relay, ballast, and the ignition in the street in column and all work. The only thing I can think of is that the new harness never came with a connection for the seat belt interlock device. The only one had one connected there but it was moded (both yellow wires cut and jumped). Perhaps the harness was oem and didn’t already come with the jumped wires? It’s just weird that it will crank for one second and then completely stop and do nothing.

    I may just use the old harness and repair the wires that got melted and shorted if I have to. Any help would be appreciated.
     
    Russ69Runner likes this.
  2. Russ69Runner

    Russ69Runner Well-Known Member

    Messages:
    5,539
    Likes Received:
    Joined:
    Aug 4, 2016
    Location:
    Lake Wales Fl.
    That sound's really bad. You would think you could get the rite wiring harness. Boy hope you get it figured out sorry for your luck.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.