Wiper motor wiring question

Electrical and Ignition

  1. Tommy Fain

    Tommy Fain Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    Joined:
    Sep 20, 2019
    Working on 69 Roadrunner wiper motor. Everything is working, but the blue wire coming from the switch going to the bulkhead has been hot at some time. When I check, I am getting power to this wire at all times when the key switch is on- wiper switch off, switch on low or switch on high, always hot.
    Key switch off, not hot.
    I disconnected this wire and the motor will still run
    My question is: should this wire be hot at all settings with the ignition switch on, or is something shorting out?
    Thanks.
     
  2. Rich B

    Rich B Well-Known Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    Joined:
    Jun 23, 2019
    Location:
    Minot, ME
    This may help: 938C340F-3F89-4C83-AFD9-6ACCEC2132BC.jpeg
     
  3. Rich B

    Rich B Well-Known Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    Joined:
    Jun 23, 2019
    Location:
    Minot, ME
  4. Tommy Fain

    Tommy Fain Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    Joined:
    Sep 20, 2019
    I have all the schematics. Even ordered a larger print so it would be easier to read. And I understand the resistor. But I don't understand why the blue wire coming off the wiper switch is hot at all times, key on or key off makes no difference. This wire runs to the bulkhead (H) and out to the wiper motor. If I disconnect this wire the wiper motor will still run, so is this wire necessary? I'm sorry if I'm not explaining this very well.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.